Kamień do pizzy w Lidlu: klucz do doskonałej pizzy w domu!

Wiele osób marzy o przyrządzeniu pizzy w domu. Pizzy, która będzie smakować jak z pizzerii. Mimo pozornej trudności jest to jednak możliwe do osiągnięcia. A z najnowszą ofertą Lidla twoje marzenia są na wyciągnięcie ręki! Dowiedz się więcej! 

kamień do pieczenia pizzy
kamień do pizzy Fot. Adobe Stock
Reklama

Kamień do pieczenia pizzy, radykalnie zmieni sposób przygotowywania tego włoskiego specjału. Z jej pomocą będziemy mogli cieszyć się pyszną i idealnie upieczoną pizzą już po kilku minutach. Z okazji zbliżającego się dnia pizzy Lidl przygotował niezwykłą ofertę! Już w najbliższy poniedziałek będziemy mogli kupić wyjątkowy kamień do pieczenia pizzy! Dostaniemy go w naprawdę atrakcyjnej cenie! Dowiedz się więcej! 

Gdzie kupić kamień do pizzy? Na promocji w Lidlu! 

W najnowszej ofercie Lidla znajdziemy kamień do wypiekania pizzy. Dzięki swojej zdolności do utrzymywania ciepła, w krótkim czasie stworzymy przepyszną pizzę. Kamień jest wykonany z kordierytu, dzięki czemu jest odporny na wysokie temperatury. Dodatkowo pochłania on wilgoć, co pozwala na uzyskanie wyjątkowo chrupiącego spodu. Może być stosowany zarówno w piekarniku, jak i na grillu. Klienci Lidla mają dwa warianty kamienia do wyboru. Pierwszy okrągły o wymiarach ok. 38 x 1,2 cm i drugi prostokątny o wymiarach ok. 30 x 38 x 1,2 cm. Waga kamienia wynosi ok. 2,4 kg.

kamień do pizzy w Lidlu
Kamień do pieczenia pizzy w najnowszej ofercie Lidla! 

Kamień do pizzy będzie dostępny w Lidlu od 6 lutego do wyczerpania zapasów. Dostaniemy go za jedynie 39,99 zł. Jeśli chcesz cieszyć się smaczną i aromatyczną pizzą każdego dnia, skorzystaj z tej fantastycznej oferty Lidla!

Kamień do pieczenia pizzy: jak używać?

Korzystanie z kamienia do pieczenia pizzy jest bardzo łatwe! Wystarczy stosować się do kilku ważnych zasad. Na samym początku nagrzewamy kamień w piekarniku. Należy włożyć go do zimnego piekarnika i ustawić najwyższą możliwą temperaturę. Pamiętaj, że nie wolno wkładać kamienia do już rozgrzanego piekarnika. Jeśli to zrobimy, może on nam pęknąć. Gdy kamień się nagrzewa, przygotuj ciasto, sos pomidorowy i pokrój składniki na pizzę. Proces nagrzewania trwa zwykle 30-40 minut. Jest to wystarczająca ilość czasu na przygotowanie swojej ulubionej pizzy. Przygotowaną pizzę wykładamy na kamień. Najlepiej to zrobić za pomocą specjalnej łopatki. Po nagrzaniu kamień jest bardzo gorący i istnieje ryzyko poparzenia się przy przenoszeniu pizzy. Łopatka posypana mąką znacząco ułatwi nam to zadanie. Po kilku minutach pizza będzie upieczona. Delikatnie włóż łopatkę pod gotowe danie i ostrożnie przenieś je na talerz. Kamień powinien ostygnąć całkowicie, zanim zostanie wyjęty z piekarnika.

Jak zrobić samemu pyszną pizzę w domu? 

Sekretem wyjątkowej pizzy jest ciasto, które powinno być zrobione z mąki typu "00". Ten typ mąki jest idealny do robienia pizzy, ponieważ jest drobno zmielony. Dodatkowo ma wysoką zawartość glutenu, co zapewnia elastyczność ciasta. Gluten sprawia również, że ciasto staje się wilgotne. Pizza przygotowana z takiej mąki jest chrupiąca i przyjemnie miękka w środku. 

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Artykuły

Blog

Reklama